ГОДИШНИТЕ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ – ДО 30 ЮНИ

Тъкмо си мислех, че съм приключила с всички годишни отчети, пререгистрации, данъчни декларации и т.н., но както стана ясно от последното ми посещение в Агенцията по вписванията като правих пререгистрацията на фирмата, трябва да се правят и някакви си годишни финансови отчети за последните три години. Формулярите се взимали от Статистиката и трябва да се подадат до 30 юни. Така и не разбрах, какъв е дълбокият смисъл на това, след като през тези години са били подавани – за всяка една поотделно годишни отчети, още повече, че са и за нулева дейност. Но както и да е. Отправих се към Статистиката, бая почаках, докато се появи някой, който да ме обслужи, т.е. да ми продаде формулярите, които струваха по 3,60 всеки – или 10.80 за трите. Това са едни книжки, доста големички, та се зачудих – като е с нулева дейност една фирма, що ли са нужни толкова много странички… Но така е тя… Тъй по-лесно. Плащай и не питай.

Та сега ще си ги попълня и после пак до Агенцията по вписванията, за да си ги подам. То не знам какво да попълвам, освен данните на фирмата.

 Ето сайта на Националния осигурителен институт http://www.nsi.bg, откъдето могат да бъдат изтеглени. Аз не видях, че ги има на сайта им преди да отида до там, щях да си спестя ходенето и чакането. Ама карай, то само това да е кусура…:

http://www.nsi.bg/files/Forms/archive/YR2008/GO_NF_2008.pdf

http://www.nsi.bg/files/Forms/NF2_2009%20-%20Prilojenie%202.pdf

http://www.nsi.bg/files/GOD2010/P2/NF2_2010_web.pdf

P.S. Уф, най-после ги подадох, след доста чакане и нерви, караници….абе чак не ми се говори ….и пак олекнах с още 53лв. такса за нещо супер излишно – нали сме подавали ГФО през всички тези години, а сега пак за три години назад. Така и не ми стана ясно защо…Ама май вече свикнахме само да снасяме на тази държава и най-лошото е, че все няма пари за нищо, а постоянно се цоца от гражданите.

Та само да обобщя за тези, които ще ходят да ги подават – освен с готовите отчети, се отива с попълнен образец Г1 и платена такса от 50 лв.. Попълва се и декларация за истинността на данните, но тя може и на място да се попълне набързо. ГФо-тата се подават само лично от управителя или трябва да са заверени от нотариус.

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to ГОДИШНИТЕ ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ – ДО 30 ЮНИ

  1. Pingback: ПОДАВАНЕ НА НУЛЕВА ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ – НУЛЕВИ НЕРВИ | DAILY ROUTINE

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s